Zoete spruitjes!

Het is mijn hobby om groenten op te pimpen! Niet alleen omdat ik dat leuk vind, maar ook omdat de groenten er een stuk lekkerder door (kunnen) worden. Vandaag in de aanbieding: zoete spruitjes, gezoet met ananas! Mjam!

Benodigdheden:

  • spruitjes
  • ananas (het liefst verse, maar anders op blik)
  • mosterd

Ik gebruik het liefste verse ananas, maar dit is het niet het hele jaar door te verkrijgen. Tegenwoordig kunnen we een driewerf hoera geven voor de hedendaagsche conserveringsmethoden. Heb je, net als ik nu, ananas in blik gekocht? Kijk dan even goed naar de ingrediëntenlijst. Vaak is er aan ingeblikt fruit extra suiker toegevoegd, Joost mag weten waarom, maar het is zo. Koop als het even kan ingeblikt fruit op sap. Daar zit minder toegevoegd suiker in.

Schil de spruitjes en was ze even kort. Zet een pan met water op. Doe hier de spruitjes in. Als het water begint te koken zet je het vuur uit. We willen namelijk spruitjes met nog een beetje een bite in plaats van snot.

Laat het blikje ananas boven een kommetje uitlekken. Doe hier een theelepel mosterd bij en roer goed door, zodat er een dikke massa ontstaat.

Zet een hapjespan of wokpan op het vuur. Je kunt er nu een beetje roomboter of olie in doen. Zonder kan ook wel, dat is minder vet, maar ook minder lekker. Doe de spruitjes in de hapjespan en laat ze even kort aanbakken. Voeg vervolgens de ananas toe. Als laatste leeg je het kommetje met het mosterdsapmengsel boven de pan. Laat even doorgaren. Als de spruitjes kleverig worden van de ontstane saus is het gerecht klaar. Je kan ze natuurlijk ook even proeven. Strooi er nog naar smaak peper en zout over.

  • Dit is erg lekker in combinatie met een zoete aardappel en een stukje vlees. Ik vind hier zelf tartaar erg lekker bij!

 

 

You may also like

Leave a comment