HAPPY WRAPPY!

Na een lange vergadermiddag vind ik niets fijner dan een simpel, uiterst lekker en doch voedzaam gerecht in elkaar te flansen. Ik ben fan van wraps! Je kunt wraps natuurlijk zelf maken, maar dan ben je snel een klein half uur verder en gaat dit gerecht weer zijn doel voorbij als makkelijke maaltijd. Deze variant is net even anders dan de Bonita Burrito en ontzettend lekker!

Benodigdheden voor 2 tot 3 personen :

  • 2 kipfilets
  • Kipkruiden
  • 350 gram verse sperziebonen (diepvries of uit blik mag ook)
  • 1 rode paprika
  • half blik kikkererwten (+/- 150 gram)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosuitje
  • 1 bakje crème fraiche
  • 1 pot taco saus
  • meergranen wraps

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereiding:
Dop de sperziebonen. Zet de boontjes water op het vuur. De sperziebonen zijn goed, zodra het water begint te koken. Zet het vuur dan uit en giet ze af. Hierdoor behouden de sperziebonen hun bite. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een beetje olie (niet te veel) in een pan en doe de kip erbij. Laat de kip een beetje bruin worden. Roer er vervolgens naar jouw smaak kipkruiden door. Kipkruiden zijn erg zout, pas er dus wel mee op. Bak de kip gaar. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes.
Halveer de avocado en schraap met een lepel een helft in een bakje leeg. De andere helft bewaar je in de koelkast voor een volgende keer met aluminiumfolie eromheen, dan behoud je de avocado het beste. Roer er een eetlepel crème fraiche door. Roer net zolang totdat er een soort papje ontstaat (een soort primitieve guacamole). Breng het op smaak met peper en zout. Proef en voeg naar smaak meer toe.
Doe, als de kip gaar is, de sperziebonen, paprika en kikkererwten bij de kip in de pan. Laat een minuut of 8 meebakken. Houd goed in de gaten dat de sperziebonen krokant blijven. Desnoods tussendoor even proeven. Maak in de tussentijd de tortilla’s warm (dit hoeft natuurlijk niet). Schep wat van het avocadomengsel op de wrap en verdeel het egaal met de bolle kant van de lepel. Doe er naar jouw smaak een hoeveelheid van het kip-met-groenten-mengsel op. Lepel er nog een beetje crème fraiche overheen. Strooi er een beetje taco saus overheen. Snijd een bosuitje in dunne ringetjes en strooi dat uit over je wrap. Nu de wrap dichtvouwen en een poging doen tot fatsoenlijk eten! Muahahahaha! Eet Smakelijk! 🙂
Ik gebruik zelf altijd deze wraps en saus:
 
Ik vind deze fantastisch, omdat er niet nog eens extra suiker is toegevoegd aan de ingrediëntenlijst (zowel de tortilla’s als de saus). Daarbij zijn dit de varianten met de minste E-nummers. Ik gebruik voor tortilla’s altijd de whole weat variant. Dat is hetzelfde verhaal als bij de zilvervliesrijst: het bevat meer vezels. Hierdoor houd je langer een vol gevoel en ben je sneller verzadigd.
Tips:
  • Jaaaa crème fraiche is vet en bevat veel calorieën. Je kunt dit natuurlijk ook weg laten, maar ik doe dat lekker niet. Ik vind het een essentiële smaakmaker!
  • Ja, ook avocado is erg vet en calorierijk, maar wel ontzettend gezond. I love avocado!
  • Je kunt deze wrap ook vegetarisch maken zonder kip.
  • De hoeveelheden beschreven hierboven zijn misschien wat veel, maar dit is uitstekend de volgende dag te gebruiken als lunch! Je gooit de resterende kikkererwten en de overgebleven halve avocado erbij en smullen maar! Desnoods op overgebleven wraps!
  • In de culinaire wereld is het NOT DONE om guacamole EN taco saus samen te gebruiken. Ik vind het gewoon erg lekker en doe het dus lekker toch! Sorry culinaire wereld. YOLO! Living On The Edge! Pfoeh nou!
  • Kipkruiden zijn dus wel een beetje bewerkt. Met E-nummers en veeul zout! Oooop het randje! 😉
  • Je kunt natuurlijk ook je eigen kipkruiden maken! Dan zitten er geen conserveermiddelen in. Kijk op de achterkant van het potje wat voor kruiden ze daarvoor gebruiken. Meng die kruiden samen in een potje et voila, homemade kipkruiden.
  • Dit gerecht is niet uiterst geschikt voor een eerste date. Je ziet er namelijk zo niet charmant uit:

 

You may also like

Leave a comment