Pittige Tonijn met Rijst

Weinig tijd om te koken resulteert in dit simpele, doch smakelijke gerecht!

Het is weer ouderavond en dat betekent ’s avonds werken en vroeg moeten eten. Zo rond half 7 komen de eerste ouders en dan is het toch wel fijn om iets gegeten te hebben. Meestal verzorgt school altijd het eten, maar ik denk niet dat de meeste ouders gelukkig worden van die kilo chinees die we in de lerarenkamer naar binnen werken. Daarbij heb ik A geen zin om op school mijn tanden te moeten poetsen en B heb ik geen zin om zoveel loze calorieën en E-nummers te eten. Woensdag is echter mijn vrije dag, HOERA, waardoor ik gewoon ’s middags al iets kan maken om te eten (en daarna mijn tanden te poetsen ha!). Nu ben ik wel altijd thuis aan het werk en heb ik nog steeds weinig tijd. Dus plunder ik de voorraadkast. Blikjes bonen en tonijn zijn standaard bij mij. Stel je voor dat de oorlog uitbreekt! Dan heb ik in ieder geval bonen en tonijn! (Voor 3 dagen, very helpful.. O.o) Ik zit momenteel weer eens in de tonijnfase en daarom vandaag wederom een lekker rijstgerecht met pittige tonijn, geïnspireerd op de Indiase keuken! Me like!

Pittige tonijn met rijst voor 2 personen:

 • 1 witte ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 blikjes tonijn op waterbasis
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 •  een stukje gember
 • 1 rode peper
 • 1 rode paprika
 • peper en zout
 • zilvervliesrijst voor 2 personen
 • eventueel koriander

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding:

Doe de rijst met het water op het vuur en laat het koken. Zet als de rijst begint te koken het vuur laag. Laat voor 8 minuten ‘droog’ koken, tot de rijst gaar is. De rijst is goed als het nog een stevige bite heeft, maar niet  te hard is.

Pel en snipper de ui. Verhit een heel klein beetje olie in een wokpan. Doe hier de ui bij en laat het sudderen, totdat de ui glazig ziet. Snijd de knoflookteen in kleine stukjes en laat het met de ui meebakken. Snijd een stukje (naar smaak) van de gember en snijd het in kleine blokjes. Voeg dit bij de knoflook en de ui in de pan. Snijd vervolgens de chilipeper in dunne ringetjes. Voeg dit bij de rest in de pan en roer even door. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en roer goed door. Snijd alvast de paprika in blokjes.

Open de blikjes tonijn en laat het water eruit lekken. Doe het bij het mengsel in de pan en roer goed door. Voeg nu de blokjes paprika toe. Laat 5 minuten op een zacht vuurtje warm worden. Nu goed doorroeren en naar smaak nog peper en zout toevoegen.

Je kunt er eventueel nog koriander door doen voor wat extra smaak. Eet smakelijk!

Tips:

 • Het is altijd een halve chilipeper voor mij, omdat ik heel pittig eten niet zo lekker vind *bloos*.
 • Er wordt hier des Hauses ook wel twee soorten rijst gekookt, omdat meneer zilvervliesrijst niet lekker vindt….
 • Ik eet zilvervliesrijst, omdat ik niet zo goed tegen witte rijst kan. Zilvervliesrijst bevat veel meer vezels, omdat het ‘vliesje’ nog om de rijstkorrel zit. Een feestje voor mijn darmen!
 • Ik had van de HAPPY WRAPPY nog wraps over en bakte die in de koekenpan krokant, knapperig & knusprig. Erg lekker voor erbij met een beetje hoemoes (of is het hummus?! No one knows!)
 • Ik had ook een halve avocado over die op moést, dus at ik dat er ook bij!
 • Als je toch bezig bent met jezelf in Indiase sferen te wanen, eet dan ook als een Indiër! Zittend op de grond en eten met je handen! Alleen met je rechterhand eten, links is onrein! Ohja, en voor het eten je gezicht en handen wassen! En neem meteen even achter de oortjes mee! 😉 Ik zeg goed bezig!

 

 

You may also like

2 comments

Leave a comment