Persoonlijk Positivisme

Het leek mij wel eens tijd voor een artikel met een persoonlijke teint. Ik ben erg sportief en sport het liefste elke dag. Ik heb een drukke baan, maar ik haal hier veel voldoening uit. Ik vind koken erg leuk en kook graag zo gezond mogelijk. Ik vind het noodzakelijk om ook te vertellen dat ik lang niet altíjd bezig ben met gezond eten en bewegen. Ik kan keurig goede en pure maaltijden en tegelijkertijd chocola, veel pindakaas en ijs eten. Mafklapperige maaltijden zoals rijstwafel met pindakaas, banaan en hagelslag ga ik niet uit de weg. Ik ben continue op zoek naar een balans en de ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer. Zo heb ik, net als bijna iedereen, even een alcoholpauze ingelast na de feestdagen. Een soort detox. In goede voornemens en doelen geloof ik namelijk niet. Ik vind dat elke dag er één is waarop je nieuwe dingen kunt starten. Ik heb er dan ook een gruwelijke hekel aan om in de maand januari naar de sportschool te gaan. Ik denk dat januari altijd mijn minste sportmaand is. De hupsklasjes (onder andere bodyshape) zitten zo stampensvol, dat de zweetdampen van de goede voornemens in te hippe, dure en nooit gebruikte sportkleding zich vestigt op de grote spiegels, waardoor het stikbenauwd wordt binnen. En ik dan weer die aan mijn medicijnen loop te lurken om het klasje vol te houden. Nee, bedankt! Ik wacht wel tot februari, de maand waarin 80% van de te hip geklede mensen alweer is afgehaakt.

 

Maar even terug naar mijn detox, want dat heb ik namelijk al een keer eerder gedaan. Afgelopen september heb ik een fantastisch weekend met mijn vriend doorgebracht op het wunderschöne Oktoberfest. Nu is het in Nederland zo, dat er op festivals en dergelijke het bier wordt aangelengd met water. In Duitsland is het echter feest, laten we er vooral nog meer alcohol in doen! Na twee dagen feesten met Duitsers, eenhoornballonnen en zwaar bier, had ik het voorlopig wel weer gezien, wat zich heeft geuit in de geheel alcoholvrije maand oktober. Wat een rust! Wat een verademing! Wat een fitheid! Het brengt mij altijd veel goeds en het scheelt mij ook nog eens een hoop calorieën.

Maarja, even geen alcohol dus en dat bevalt uitstekend! Dat zouden meer mensen moeten doen! Maar helaas ook minder sporten, da’s balen toch? Valt wel mee! Vorig jaar is mijn trouwe maatje (lees: mijn suzuki alto uit 1998) overleden en heb ik ervoor gekozen om geen nieuwe auto te kopen. Dat heet: ik ga tegenwoordig op de fiets naar mijn werk. En dat bevalt mij uitstekend! Het is ‘slechts’ een ‘schamele’ 11 kilometer, maar het landschap is mooi, het is lekker rustig en er wonen niet zoveel mensen en ik kom er niet zoveel tegen ook. Dat resulteert uiteraard in gênante meebrulmomenten met mijn iPod 🙂 . Ik haal hier veel voldoening en positieve energie uit. Vooral omdat het zo mooi is en vooral ’s ochtends vroeg. We gaan nu meer richting februari en de dagen worden steeds een stukje langer. Heerlijke koude dagen met een heldere lucht en de zon, daar word ik nou blij van! Bij deze speciaal voor jullie een fotootje met veel positiviteit om morgen weer fris en fruitig de week te beginnen!

 

You may also like

One comment

  • Sarah 25 januari 2017   Reply →

    Je bent een topper Charly ! Ga zo door. Leuk geschreven en leuke gerechten. Top ?

Leave a comment