Omelet met champignons

  • Een van de favoriete ontbijtjes van mijn vriend: een omelet met champignons!

Men neme:

  • 3 eieren
  • half bakje champignons
  • teentje knoflook
  • kaas (of blauwe kaas past hier ook prima bij)
  • stengeltje bosui
  • bieslook

Snijd ter voorbereiding de champignons in plakjes. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Pers het teentje knoflook uit en laat het op een zacht vuurtje zijn smaak afgeven. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer een minuut of 10 mee. De champignons moeten goed gaar zijn (hoe zachter hoe beter). Breek de eieren in een kopje en roer de eieren met een vork goed door. Haal de champignons en de knoflook uit de pan en bewaar in een bakje (ik gebruik meestal gewoon de snijplank, denk aan de afwas). Doe de geklutste eieren in de pan en maak draaiende bewegingen met de koekenpan, zodat het eimengsel goed verdeeld is. Verdeel de champignons en knoflook goed over het eimengsel in de pan. Probeer ze zoveel mogelijk te laten ‘inzinken’. Pak de kaas, gewone normale kaas of blauwe kaas, en rasp beetjes over de champignons heen. Bij blauwe kaas kun je beter dunne plakjes snijden of gewoon over het ei brokkelen. Wacht totdat het ei goed gestold en gaar is en de kaas gesmolten. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de bieslook grof, of verknip het met een (kruiden)schaar. Strooi het ter garnering over je ei en klaar!

* Wil je een minder vet ei? Laat de kaas dan natuurlijk achterwege!

You may also like

Leave a comment