Leipe Linzen Soep


Koude vingers en rode oortjes. Kenmerken voor een winterse dag! En wat is er nu lekkerder dan een stevige, warme en dampende soep? Nu heb ik een gruwelijke hekel aan erwtensoep, dus wordt het een andere winterse soep! Vanavond op het menu: linzensoep!

Benodigdheden voor een pan soep:

  • 1 (zoete) ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik linzen
  • 1 winterwortel

bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding:

Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Verhit een beetje boter of olie in een pan. Ik gebruik graag een gietijzeren pan, omdat zo’n pan een goede warmtegeleiding heeft en niet snel aanbakt. Gooi de ui met een boogje in de pan voor extra plezier en bak glazig. Haal de uiteinde van de knoflooktenen en haal de velletjes eraf. Snijd in grove stukken. Voeg de knoflook bij de ui en laat even meebakken. Voeg nu de linzen toe. Snijd de uiteinden van de winterwortel en schil de wortel met een dunschiller (of kaasschaaf). Snijd in plakken en voeg bij het ui-knoflook-linzenmengsel. Laat even meesmoren. Voeg nu 750 mililiter water toe. Zorg ervoor dat het water kookt. Laat 20 minuten doorkoken, totdat de wortel zacht is. Zet onze grote vriend de staafmixer erin en klaaarrrr!! Voeg nu nog naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!

Ik maakte deze soep met gember, omdat ik veeuls te veel gember overhad. Dit wad echter geen succes en de gember is weer verbannen naar mijn thee en curry, waar het hoort. Ach, een mens probeert wel eens wat! YOLO!

 

  • Door de fijne smaak van linzen en knoflook is er geen extra bouillonblokje nodig!
  • Linzen zijn erg voedzaam en boordevol vezels!
  • Deze soep is erg lekker met een roggebroodje en hoemoes!
  • Ook lekker makkelijk mee te nemen naar het werk in een curverbakje!

 

You may also like

Leave a comment