Groenteschotel uit de oven met geitenkaas

Jaaaaaaa daar is ie dan weer: de geitenkaas! Ik had jullie gewaarschuwd! Ik ben op zijn tijd gek op kaas! Totdat ik weer even moet minderen als je snapt wat ik bedoel ;). Op deze winterdagen met een flinke dosis vorst vind ik niets lekkerder dan een groenteschotel met kaas uit de oven! Vooral als deze groenteschotel vergeten groenten bevat! Lekker, warm en toch ook voedzaam.

Benodigdheden voor 2* personen:

  • 1 winterwortel
  • 1 pastinaak
  • 1 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte zoete ui, maar sjalot kan ook
  • een halve (rode) paprika
  • 1 pakje geitenkaas
  • takjes rozemarijn
  • beetje olijfolie

*Bij ons thuis voor 2 personen, want de boyfriend eet altijd voor 3 ;).

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Oventijd inclusief grillen: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrap de winterwortel en snijd hem horizontaal en verticaal in stukken. Doe hetzelfde met de pastinaak. Zet een pan water op het vuur. Doe hierin de pastinaak en de wortels. Schil de venkel en de ui. Snijd ondertussen de paprika, de venkel en de ui in grove stukken. Pel de tenen knoflook en snijd ze in grove stukken. Als het water in de pan begint te koken zet je het vuur uit. Giet de wortels en pastinaak af. Pak een ondiepe ovenschaal of quicheschaal. Gooi alle groenten in de schaal en mix het een beetje door elkaar (schud de pan). Rits de rozemarijn van de takjes af en verdeel over de groenten. Druppel er een beetje olijfolie overheen. Nu alles goed door elkaar roeren. Als het goed is ziet het er ongeveer zo uit:

Voor diegene met argusogen onder ons: ik was voor de foto inderdaad de rozemarijn vergeten. Toen ik vervolgens daarna in alle haast naar buiten rende kwam ik tot de uiterst treurige conclusie dat mijn trouwe maatje het rozemarijnplantje niet geheel vorstbestendig is :(. Daarom maakte ik een nieuwe foto met *meh* gedroogde rozemarijn, die ook nog eens veel minder fancy is boeeeeh! Maarrrr.. het gaat uiteindelijk om de smaak!

Zet de schaal met groenten voor 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en check of de groenten goed gaar zijn. Anders nog een minuut of 5 a 10 (verschilt per oven) terug de oven in. Brokkel tot slot de geitenkaas eroverheen. Zet de schaal nu voor 10 minuten onder de grill voor een knapperig kaas korstje! Eet smakelijk!

 

*Dit gerecht leent zich overigens ook uitstekend voor overgebleven hoeveelheden groenten. Of de overgebleven hoeveelheden gooi je in de soep. Daarom houd ik ook zo van soep!

You may also like

Leave a comment