CoooooousCous

Één van de meest makkelijke gerechten is couscous. Het heeft niet lang nodig om te worden bereid en het is nog een superlekker ook! Je kan couscous maken met roerbakgroenten en kip, maar ik koos er dit keer voor om het te bereiden als een vegetarische salade. Als salade is deze heerlijk vullend voor de lunch, maar als bijgerecht kan het ook. Voor mij persoonlijk is het genoeg als hoofdmaaltijd. Ik eet tussen de middag namelijk meestal iets meer dan ’s avonds.Ik vind het superbelangrijk om een keer in de week vegetarisch te eten. Dit om mijn ecologische voetafdruk iets te verminderen. Geheel vegetarisch zal ik nooit worden, maar een keer in de week kan ik aan, is beter voor mijn portemonnee en geeft gewoon een goed gevoel overall. 🙂 win win dus.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 90 gram couscous
  • beetje olijfolie (extra vierge)
  • peper en zout
  • kokend water
  • 1 voorgekookte rode biet
  • 1 bosui
  • feta
  • paar takjes munt

Bereidingsduur: 10 (!) minuten!

Bereiding:

Doe de couscous in een kommetje. Zet de waterkoker aan of zet natuurlijk een fluitketel op het gasfornuis. Giet het kokende water over de couscous. Je gebruikt net zoveel water, zodat de couscous echt net aan onder water staat. Zet weg.

Pak een mooie schaal en een snijplank. Snijd de biet in kleine stukjes. Je kan natuurlijk gaan voor een rauwe biet, die je zelf moet schillen en koken, maar ik kies voor voorgekookte en vacuüm verpakte bieten uit de supermarkt. Wel zo makkelijk. Bij het opensnijden van de verpakking wel uitkijken met het rondsproeiende bietensap. Het verandert menig keuken in een bloederig ogend tafereel. Snijd naar smaak een deel van de feta (ik gebruikte ongeveer 1/3) en snijd het in kleine blokjes.

Verwijder de uiteinden van de bosui en snijd in dunne ringetjes. Snijd een paar stukjes van het blad van de bosui in dunne ringetjes voor een mooi ogende salade. Snijd tenslotte de 2 takjes munt in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de schaal.

Pak de couscous en roer het los met een vork. Giet er een beetje goede olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar. Voeg de couscous bij de rest van de ingrediënten in de schaal. Meng alles goed door elkaar en serveer met een sierlijk takje munt. Eet smakelijk!

Tips:

  • Ik houd bij dit gerecht altijd veel munt over, maar dat is helemaal niet erg! Verse muntthee it is, jumm!
  • Ook houd ik veel bieten over, want vacuüm voorverpakt krijg je er niet 1, maar 5. Dit biedt (haha) een mooie kans om wat vaker bietjes te gebruiken in je maaltijden. Bieten zijn underrated en erg voedzaam!
  • Met couscous kun je eindeloos variëren! 🙂
  • Je kan, voor grote eters, natuurlijk meer couscous gebruiken!

You may also like

Leave a comment