Als het even niet gaat zoals je wilt

Soms zijn er momenten in het leven, die ervoor zorgen dat het lijkt alsof alles tegenzit. Afgelopen week had ik een enorme baalweek. Ik maakte op het werk lange uren. Door het open huis van school moest ik, naast mijn reguliere lesuren, twee avonden werken, op mijn vrije woensdag naar cursus en vrijdagmiddag ook weer haasten voor een afgesproken weekend op Texel. Door dit alles moest ik de afgelopen week noodgedwongen met de auto naar het werk en kon ik bijna niet sporten. Met de open avonden eten we meestal bende op school en ligt het lokaal vol met verleidelijke zakjes Haribo Gummibärchen. Daarbij voel ik me moe en futloos. Hoe komt dat? Vroeg ik mij af.

Als je een tijdje ongezond(er) eet dan je normaal gesproken gewend bent, gaat je lichaam, in mijn geval, meteen hard achteruit. Het lijkt alsof het goede eten van de afgelopen maanden ineens teniet gedaan worden. Je darmen zitten vol, je voelt je opgeblazen en lelijk. Ik krijg dan namelijk ook meteen een plofkop. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid e-nummers en zout die aan de ongezonde producten worden toegevoegd. Hierdoor voel ik mij altijd een opgezwollen ballon. Ik weet ook, dat als ik twee dagen weer even gezond eet dit weer over is. Deze week voelde ik absoluut niet de drang om veel te willen sporten. Ik ben moe en ik heb rust nodig. Dat zijn de signalen, die mijn lichaam mij geeft. En daar moet ik naar luisteren. Dit betekent dus niet dat ik lui ben. Vroeger had ik dan negatieve stemmetjes die vonden dat ik toch van de bank af moest komen en naar de sportschool moest gaan. Papzak, ga ervoor! Vroeger had ik negatieve stemmetjes die mij een ontzettend schuldgevoel bezorgden, omdat ik veel ongezonde dingen had gegeten. Gelukkig heb ik daar nu geen last van. Ik weet van mezelf dat ik, na een periode ongezond eten, altijd weer op het juiste spoor raak. De ene keer duurt het alleen wat langer dan de andere keer. En dat vind ik helemaal prima. Dat is oké. Met een beetje liever zijn voor jezelf, kom je namelijk heel ver! En dat is wat ik jullie ook mee wil geven: wees een beetje liever voor jezelf!

Volgende week heb ik voorjaarsvakantie en dan komen er weer recepten op mijn blog in overvloed. Vergeef mij dat het de afgelopen week mij niet gelukt is! <3

 

Veel liefs!

You may also like

Leave a comment